Grootste Lego-winkel van Europa in Heerlen

- MarcelGezien, meeschrijver

lego bricks

De grootste LEGO-winkel van Europa opent op 28 september in Heerlen. In de Bricksworld Megastore van circa zeshonderd vierkante meter is het complete LEGO-aanbod beschikbaar, een kwart daarvan staat ook opgebouwd. Dat laat eigenaar en initiatiefnemer Jac Pellegrom weten aan RetailNews.

Nu is een winkel in Middelburg van 450 vierkante meter nog de grootste van Europa, stelt hij. Eigen winkels van LEGO zijn daarnaast een stuk kleiner, omdat die zich vooral op de verkoop van losse steentjes richten. Verder beschikken speciale afdelingen in winkels van ketens als ToysXL vaak over een kleiner assortiment.

Pellegrom verkoopt vanuit Heerlen al langer LEGO, maar dan online. Via Amazon en eBay is zijn voorraad inmiddels in 24 landen te koop. Tweederde van zijn klanten is Duits, aangezien zijn pand slechts twee kilometer van Aken af ligt. Nu het afhalen van bestellingen storm begint te lopen, heeft de eigenaar besloten een winkel in winkelcentrum ‘t Loon te openen. Op het industrieterrein waar zijn bedrijf M’expo Bricksworld gevestigd zit, is detailhandel beperkt toegestaan.

Bricksworld Megastore wordt op dit moment ingericht met de hulp van een aantal LEGO-liefhebbers, zegt Pellegrom. “Negentig van de in totaal 150 bouwpakketten staan inmiddels.” Daarnaast krijgt hij ook hulp van de Deense speelgoedfabrikant zelf, die voor de aankleding van de winkel zorgt.

In drie delen van de winkel kunnen kinderen straks ook zelf met de stenen aan de slag, zegt hij. Voor de allerjongsten ligt er Duplo, voor de meisjes LEGO Friends en voor de jongens LEGO City en Star Wars. Pellegrom gaat daarnaast geregeld bouwwedstrijden organiseren, onder meer op elke koopzondag in Heerlen.

Tags:

Reacties zijn gesloten.